flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок за неправдиве повідомлення про мінування залізничного переїзду

07 вересня 2022, 17:16

У червні цього року 42-річний мешканець м. Гребінка, громадянин С., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, повідомив на лінію "102", що він бачив як громадянин В. замінував залізничний переїзд в с. Слободо-Петрівці Гребінківської МТГ. Цим завідомо неправдивим повідомленням він дезорганізував діяльність залізничного транспорту, що вплинуло на безпеку руху пасажирських поїздів та призвело до затримки потягів, а також безпідставне відволікання сил і засобів спеціальних служб ГУНП в Полтавській області.

 

Таким чином, 42-річний гребінківець обвинувачувався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України, а саме: завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів критично важливої інфраструктури.

 

31.08.2022 року вироком Гребінківського районного суду Полтавської області затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та громадянином С. Громадянина С. визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 259 КК України і призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України його звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком терміном у 1 рік. За умовами вказаної угоди громадянин С. беззаперечно визнав свою винуватість у вчинені даного кримінального правопорушення, щиро розкаявся.

 

За повідомленням в.о. прессекретаря

Гребінківського районного суду