flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

76-річного водія, який збив на пішохідному переході літню жінку – визнано винним

31 липня 2020, 15:29

29 липня Гребінківський районний суд Полтавської області визнав винним 76-річного водія у вчиненні кримінального правопорушення, а саме у порушенні Правил безпеки дорожнього руху, особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілої (ч.2 ст. 286 КК України).

Суд призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з іспитовим строком 3 роки. Водночас протягом 3 років чоловік позбавлений права керувати транспортними засобами.

Також з винуватця ДТП, у межах цивільного позову, на користь чоловіка та доньки загиблої в сумі стягнуто моральну шкоду в розмірі 200 тис. грн та 46 400 грн матеріальної шкоди.

 

Інформаційно: У липні 2019 року мешканець Гребінківського району, рухаючись центром міста на автомобілі,  проявив неуважність та збив на нерегульованому пішохідному переході літню жінку. Отримані травми виявилися несумісні з життям – потерпіла померла у лікарні. Водій був тверезим.

Дане кримінальне правопорушення відноситься до злочинів, вчинених з необережності. При призначенні обвинуваченому покарання, суд врахував ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу винного, який раніше не притягувався до кримінальної відповідальності, позитивно характеризується за місцем роботи та за місцем проживання, пенсійний вік та його незадовільний стан здоров’я.

 

За повідомленням прес-секретаря

Гребінківського районного суду

Полтавської області

 

Тел. (05359)91-6-42