flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З 23 серпня цифровий паспорт у Дії прийматимуть в усіх установах України

17 серпня 2021, 16:47
Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт про режим “без паперів” 6 серпня. Документ набирає чинності через три місяці з дня опублікування.
Режим “без паперів” дозволить українцям швидко отримувати публічні послуги онлайн, а держоргани не зможуть вимагати від людини інформацію, яка вже є про неї в реєстрах.
💻На сайті Мінцифри повідомляється, що для ефективного впровадження цього законопроєкту, здійснюється робота в 4-х основних напрямках:
🟢 "Цифрове законодавство. Для цього ми розробили перші необхідні законопроекти, які допоможуть переводити будь-який держсервіс в онлайн, — про електронні публічні послуги, державні реєстри, хмарні сервіси в держсекторі та законопроект про зміну місця реєстрації онлайн.
🟢 Цифрові документи. З 23 серпня цифровий паспорт у Дії прийматимуть в усіх установах України. Зараз у Дії доступні вже 9 документів. Ціль Мінцифри — оцифрувати всі важливі для українців документи, щоб вони завжди були під рукою у смартфоні в необхідний момент.
🟢 Електронний документообіг. Щоб цифрові документи належним чином працювали, потрібна надійна система електронного документообігу. Вона має відповідати ЕС ASIC та єдиному стандарту для бізнесу та влади. Підписати заяву на навчання дитини в школі або на відпустку, укласти договір між бізнес-партнерами — все можна буде зробити на одному порталі за допомогою Дія.Підпису.
🟢 Е-послуги для всіх життєвих ситуацій. Ми вже оцифрували понад 70 онлайн-послуг для українців, які доступні на порталі Дія. Серед них — реєстрація бізнесу, оформлення допомоги з безробіття тощо. З режимом «без паперів» перелік держпослуг суттєво збільшиться."
📄 Ознайомитися з текстом Закону: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1689-20#Tex