flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд приєднався до нової фази Ініціативи «Модельні суди», організованої EU Project "Pravo-Justice"

14 квітня 2021, 16:21

Наш суд у березні 2021 року, за результатами добору, приєднався до нової фази Ініціативи «Модельні суди», організованої EU Project "Pravo-Justice"

Сьогодні керівник апарату Людмила Чуткова взяла участь у конференції «Служба волонтерів як необхідна складова надання сервісів для вразливих груп користувачів суду».

📈Це друга координаційна зустріч в рамках нової фази Ініціативи "Модельні суди", що об’єднала 70 нових судів з усієї України. Під час зустрічі презентується кращий національний та міжнародний досвід, пов’язаний з впровадженням в судах служби судових волонтерів.
 
ℹ️Перша координаційна зустріч відбулася 7 квітня. Під час заходу учасники ознайомились з форматом нової фази Ініціативи, результатами за час імплементації попереднього етапу та планами на майбутнє. Окрім цього, в ході зустрічі було презентовано відзнаку «Модельний суд року», яку в кінці року отримає один із судів за впровадження найбільшої кількість модельних рішень.
 
⚖️Попереду учасників Ініціативи очікує знайомство з різними модельними рішеннями та процесом їх імплементації.
 
Нова фаза Ініціативи це:
 
⚡️ 10 напрямків роботи (модельні рішення: інтегрована рецепція суду, система навігації у суді, функціональний розподіл простору у суді (приміщення спеціального призначення), розумний розклад судових засідань, служба для вразливих потерпілих та свідків, служба волонтерів у суді, судові комунікації, судова безпека, вдосконалення HR політики, правоосвітні заходи)
💻 10+ вебінарів впродовж 10 місяців
🧐 10+ міжнародних та національних експертів