flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Батько загиблого у ДТП оскаржує суворе покарання суду

30 серпня 2018, 11:40

 27.07.18р. Гребінківський районний суд Полтавської області ухвалив вирок, яким, незважаючи на думку всіх учасників кримінального провадження, позбавив права керування транспортними засобами строком на 2 роки громадянина Д., обвинуваченого у смертельній ДТП, який уже притягувався до кримінальної відповідальності за порушення правил безпеки дорожнього руху в 2011 році.

   30 серпня до суду надійшла апеляційна скарга від представника батька загиблого адвоката Коряка А.В., у якій він просить пом’якшити вирок – не застосовувати до обвинуваченого додаткове покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами. Оскільки вважає, що воно є надто суворим, бо той узяв на себе витрати по похованню, повністю відшкодував матеріальну та моральну шкоду, погасив усі кредити загиблого та продовжує допомагати його батькові, а також у зв’язку з тим, що обвинувачений займається підприємницькою діяльністю, безпосередньо пов’язаною з керуванням транспортом, завдяки якій заробляє собі на проживання та матиме змогу надавати в майбутньому необхідну й посильну матеріальну допомогу батькові загиблого.

   Таким чином, станом на сьогоднішній день вирок не набрав законної сили. Від інших учасників апеляційних скарг не надходило.