flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як зміни в статуті товариства можуть вплинути на строки розгляду справи

30 січня 2019, 11:31

З 27.07.2018 у провадженні Гребінківського районного суду Полтавської області знаходиться цивільна справа про повернення працівнику незаконно знятої частини заробітної плати за вислугу років, премії та винагороди за результатами роботи.

Відповідачем у справі є Публічне акціонерне товариство «Українська залізниця». Справа призначалася до розгляду кілька разів. Однак, слухання відкладалося або у зв’язку з перебуванням представника відповідача на лікарняному, або зайнятістю представника позивача в інших судових засіданнях.

Але на сьогоднішній день постала нова проблема, пов’язана із закінченням терміну дії довіреності представника відповідача.

Так, 27.11.2018 було проведено державну реєстрацію Статуту АТ «Укрзалізниця» у новій редакції, згідно з якою: тип акціонерного товариства змінено з публічного на приватне, найменування з «Публічне акціонерне товариство «Українська залізниця» змінено на «Акціонерне товариство «Українська залізниця». Відповідно до зазначених змін також проводиться переоформлення правовстановчих документів підприємства та контрактів керівників філій. Таким чином, наразі відповідач тимчасово позбавлений можливості уповноважити відповідну особу на представництво своїх інтересів у суді.

Як наслідок, розгляд справи було перенесено на 19 лютого 2019 року.

 

За повідомленням прес-секретаря 
Гребінківського районного суду
Полтавської області

Тел. (05359)91-6-42