flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

11 порад, як убезпечити майно в новорічні свята

02 січня 2018, 14:51

На новорічні свята припадає пік різноманітних майнових злочинів та квартирних крадіжок. При цьому багато людей їдуть відпочивати, залишаючи свої квартири та машини без належного догляду. Що потрібно врахувати, відправляючись у подорож?

1. Найкращий спосіб захистити будинок або квартиру від крадіїв – встановити якісну сигналізацію з 2-3 різними типами датчиків.

2. Важливі документи або цінності можна на час поїздки перемістити до банківської комірки у системному та надійному банку.

3. Якщо ви плануєте подорож, то варто попіклуватися про те, аби про це знала якомога менша кількість осіб.

4. У жодному разі не варто викликати таксі в аеропорт чи на залізничний вокзал зі стаціонарного телефону (є випадки, коли водії таксі виступають у ролі інформаторів для злодіїв).

5. Не варто афішувати вашу відсутність вдома у соціальних мережах.

6. Квартиру чи будинок можна обладнати системою, яка буде у відповідний час увечері вмикати «чергове» світло, щоб імітувати присутність господарів вдома.

7. Перекрийте газ, водопостачання та відімкніть від електромережі усі електричні прилади, які можна залишити вимкнутими.

8. Попросіть близьких друзів, сусідів, яким ви довіряєте, або родичів доглянути за вашою квартирою: аби на дверях або на килимку перед дверями не було рекламних флаєрів, «маяків» на кшталт зубочисток, липкої стрічки або якихось інших малопомітних предметів, які залишають злодії, аби пересвідчитись у відсутності господарів..

9. Якщо ви їдете за кордон або в далеку подорож, залиште комплект ключів від квартири в людей, яким ви особливо довіряєте.

10. Переконайтеся, що ваш контактний телефон є в обслуговуючій компанії (ЖЕКу), а ви знаєте їхні контактні номери телефонів.

11. Залиште свій автомобіль на стоянці або паркінгу, які знаходяться під цілодобовою охороною.

Будьте пильними! Безпечних та радісних новорічних свят!